{"id":219,"date":"2020-05-25T19:14:09","date_gmt":"2020-05-25T19:14:09","guid":{"rendered":"https:\/\/heelonsdorpbakt.nl\/?page_id=219"},"modified":"2021-04-02T19:12:05","modified_gmt":"2021-04-02T17:12:05","slug":"brownies-whities","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/heelonsdorpbakt.nl\/brownies-whities","title":{"rendered":"Brownies\/whities"},"content":{"rendered":"\n
Voor 16-20 brownies<\/p>\n
Verwarm de oven voor op 175 graden met alleen boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.<\/p>\n
Breek de chocolade in stukken. Smelt in de magnetron (niet te lang) of zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.<\/p>\n
Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Controleer met een houten sat\u00e9prikker; er blijft geen beslag aan de prikker zitten.<\/p>\n
Wanneer de binnenkant van de brownie gaar en lekker smeu\u00efg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.<\/p>\n
Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.<\/p>\n
Voor 16-20 whities<\/p>\n
Benodigdheden<\/p>\n
Optioneel<\/p>\n
Verwarm de oven voor op 180 graden, alleen boven- en onderwarmte. Smelt de boter samen met 150 gram van de witte chocolade in een steelpan op een laag vuurtje. Zodra het gesmolten is, zet het vuur uit en roer het tot een dikke saus. Of smelt de boter en de chocolade in de magnetron.<\/p>\n
Klop met de mixer de eieren, basterdsuiker, vanillesuiker tot een dikke, romige gele saus. Voeg voorzichtig het chocolade-botermengsel toe.<\/p>\n
Zeef het zelfrijzend bakmeel bij deze saus. Het zeven helpt voorkomen dat er klontjes ontstaan. Meng dit met de mixer op lage stand. Meng de hazelnoten erdoor. Voeg hier ook de 50 gram witte chocolade in grove stukken aan toe. Optioneel: voeg de gedroogde cranberries toe.<\/p>\n
Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak de Whities in 25 tot 30 minuten mooi bruin. Bij de ideale Whities is de buitenkant mooi knapperig en de binnenkant nog heerlijk smeu\u00efg.<\/p>\n
Laat de Whities goed afkoelen. Snijd de Whities in 16-20 vierkanten.<\/p>\n\t\t