{"id":195,"date":"2020-05-25T18:56:20","date_gmt":"2020-05-25T18:56:20","guid":{"rendered":"https:\/\/heelonsdorpbakt.nl\/?page_id=195"},"modified":"2021-04-02T19:02:59","modified_gmt":"2021-04-02T17:02:59","slug":"brusselse-wafels","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/heelonsdorpbakt.nl\/brusselse-wafels","title":{"rendered":"Brusselse wafels"},"content":{"rendered":"\n
Voor 18 lichte, luchtige wafels<\/p>\n
Zeef de bloem in een kom en strooi de suiker en zout erover. Verwarm het water op tot ze lauw is en los de gist erin op. Verwarm de melk voeg deze onder mengen toe aan de bloem, vervolgens het water.<\/p>\n
Zet de boter op een h\u00e9\u00e9l zacht vuur zodat ze langzaam kan smelten zonder te bruinen. Als alternatief kun je deze voor korte tijd op de laagste stand in de magnetron plaatsen.<\/p>\n
Splits de eieren en voeg het eigeel toe aan het deeg alsook de vloeibare boter. Klop het eiwit in een aparte schaal op en schep het onder het beslag. Meng voorzichtig en voorkom dat je de lucht eruit slaat.<\/p>\n
Laat het deeg op een warme maar tochtvrije plaats gedurende een half uurtje rijzen, het deeg zal in volume nagenoeg verdubbelen (zorg dus voor een voldoende grote kom!).<\/p>\n
Vet het wafelijzer in met zonnebloemolie. Door de aanwezige vetstof in het deeg is het niet nodig om daarna je wafelijzer opnieuw in te vetten. Giet het deeg gelijkmatig op het ijzer, sluit het en keer direct om. Laat het de voorziene tijd bakken (meestal rond de 4 minuten) en haal de wafels uit met een vork.<\/p>\n
Bestrooi met poedersuiker.<\/p>\n\t\t